Все повече млади учители започват кариерата си в Бургас

Все повече млади учители започват кариерата си в Бургас - E-Burgas.com

Изключително съм радостен от факта, че тази година младите учители в Бургас са много повече от миналите година. За сравнение с предходните години, когато броят на новите педагози варираше около 70, сега младите учители, избрали да започнат професионалната си кариера в Бургас са 109. Продължавайте да превръщате бургаските деца в достойни и интелигентни съвременни българи, които гледат уверено напред в бъдещето". Това заяви кметът Димитър Николов на посещение в СУ "Епископ Константин Преславски", където тази година е най-голям броят на младите преподаватели.

Грамота и подаръци получиха Валентина Атанасова, Донка Стафидкова, Елена Христова, Жанет Ценова, Маргарита Тодорова, Наталия Тодорова, Павел Ненов и Северина Панайотова.

Тази учебна година СУ "Епископ Константин Преславски" има 5 нови паралелки или 90 ученици повече, които се обучават там. По време на срещата с педагозите беше обсъдена програмата на Община Бургас за обновяване и облагородяване на училищните дворове и възможностите за разработване на една нова програма за ученици в по-горен клас, чиито семейства се връщат от чужбина и не владеят добре родния език.

"Образованието в нашия град е приоритет и затова всяка година се стараем да подобряваме условията за педагозите и за учениците. Ремонтираме и модернизираме сградния фонд и дворовете на учебните заведения в общината, повишаваме квалификацията на бургаските учители и въвеждаме най-новите и съвременни методи на преподаване и технологии в сферата на образованието", каза още Николов.

Инициативата на кмета Николов се провежда за 5-та поред година на 5 октомври - Международния ден на учителя и има за цел да поощри младите преподаватели, избрали да се посветят на една от най-хуманните професии.

Въпреки, че тази година традиционната церемония по награждаване на учителите, които стартират кариерата си в образователни институции в града бе отменена, заради противоепидемичните мерки, всички останали 101 млади преподаватели в бургаските училища и детски градини също ще получат днес своите награди по повод професионалния празник.

Коментари

Още от последните новини