Война за комисионни в Нефтохимик

Война за комисионни в Нефтохимик  - E-Burgas.com

Отборът на Нефтохимик е принуден да води битка извън футболния терен. Новакът в Първа лига е притиснат  да плати 10 200 евро мениджърски комисионни за привличането на Боян Гьоргиевски и Серджиу Хомей, пише sportal.bg. 

Договорите за посредничество за сключени с ВикВен Спорт ЕООД, като дължимата сума за македонеца е 3600 евро, а за румънеца - 6600 евро. Има и още нещо интересно. В Бургас твърдят, че през лятото е обяснено на собствениците, че за всеки новопривлечен играч, "шейховете" трябва да платят скромна комисионна от по 1000 лева.

Лятната селекция на Нефтохимик бе направена изцяло от тогавашния изпълнителен директор Пламен Михов, който разполагаше с цялата власт в клуба. Лошо управленско решение или схема за източване на клубната каса са договорите с ВикВен Спорт ЕООД и плащането на баснословни суми за чужденци със спорни качества. Това може само да гадаем.


От няколко седмици обаче футболният мениджър Виктор Венков изпраща ултимативни писма до ръководството на Нефтохимик. Той твърди, че е в правото си и държи да си получи парите. От клуба са категорични, че контрактите на играчите са сключени преди договорите за посредничество и поради тази причина са безпредметни. Според тях не е имало основание за сключване на договорите и е липсвала практическа нужда от това, поради факта, че вече са били на лице сключени договори със въпростните състезатели.

Kореспонденцията на Павел Бошнаков, който е акционер в Нефтохимик и временно изпълнява ролята на изпълнителен директор, и мениджъра Виктор Венков може да видите ТУК

Коментари

Още от последните новини