Военен кораб USS Arizona ще краси Морското училище в Бургас

 Военен кораб USS Arizona ще краси Морското училище в Бургас - E-Burgas.com

Военeн кораб USS Arizona, в мащаб 1:200 ще краси фоайето на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола". Той ще бъде подарен от бургазлийката Лазарина Бончева, която е успешен състезател по корабомоделен спорт.

След края на Европейският шампионат, на който градът ни бе домакин, 37-годишната жена обяви, че ще се радва много, ако лично направеният от нея кораб вдъхновява възпитаниците на Морското училище.

От вчерашното състезание военният кораб "USS Arizona" си тръгна със златен медал в категория С -6. Това е и последно, 30-то отличие за авторката. По регламент всеки модел на кораб има право да се явява по състезания пет години.

Страстта по корабните модели Лазарина предава успешно на своята 10-годишна дъщеря Анастасия. Тя получи бронзов медал при юношите.

Още четирима българи получиха златни медали и грамоти в различните категории: Любомир Ненов клас C2, Йордан Яйманов и Кольо Грунешки си разделят златото в категория, клас C3-D, Славян Нарлев в категория C3-B.

Бургазлии и гости разполагаха с една седмица да разгледат при вход свободен 200 модела на сръчни майстори от 16 държави - България, Румъния, Хърватска, Чехия, Полша, Русия, Беларус, Казахстан, Украйна, Италия, Холандия, Великобритания, Сърбия, Унгария, Словакия и Швеция.

Коментари

Още от последните новини