VIVACOM с блокирани 71 млн.евро в КТБ

VIVACOM с блокирани 71 млн.евро в КТБ - E-Burgas.com

Виваком

Блокираните средства на българската телекомуникационна компания VIVACOM в поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка вероятно са в размер на 71 млн. евро, а не както се смяташе досега 6.5 млн. евро. Това става ясно от информация на ирландската борса, която съобщиха и някои руски медии.

Според информацията заради блокирани суми в банката компанията не е направила някои от разплащанията си. Въпреки това от VIVACOM са уверили, че имат достатъчно пари в брой, както и 20 млн. евро в други банки.

Миналата седмица отново от съобщение на компанията до ирландската борса стана ясно, че телекомът има блокирани 6.5 млн. евро в КТБ.

"VIVACOM разполага със средства в размер на около 6.5 млн. евро в групата на КТБ, която беше поставена под надзора на БНБ. Компанията продължава да генерира приходи от оперативни активи и финасовото й състояние е стабилно", беше посочено тогава в съобщението.

Причината да се появяват съобщенията именно на тази борса е, че през ноември миналата година VIVACOM пласира корпоративни облигации на борсата в Ирландия за 400 млн. евро, като целта беше да рефинансира част от дълговете си. Малко преди това БТК се отписа от дружествата, търгувани на Българска фондова борса.

Коментари

Още от последните новини