Велоалея ще свързва Царево и къмпинг "Арапя"

Велоалея ще свързва Царево и къмпинг

Велоалея ще свързва Царево и къмпинг „Арапя“. Това ще стане, след като бъде реализиран проектът „Велосипедни алеи в Къркларели и Царево“ , който ще бъде изпълнен в партньорство със „Съюз за предоставяне на услуги по селата къркларели“ , Република Турция по Програма за трансгранично сътрудничество.

Участието на община Царево в проекта беше гласувано на сесия на Общинския съвет днес в морския град.

Новата велосипедна алея ще започва от Зона Север в Царево и ще стига до „Арапя“ по трасето на съществуващ път между общинския център и Лозенец.

„Политика на Общината е да развие веломаршрути, свързващи всички населени места. Като, разбира се, Царево-Лозенец е приоритет. Това ще бъде следващият сегмент, който ще развием “, коментира за e-Burgas.com кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев.

„Изграждането на велоалеи се приема много радушно както от местните хора, така и от гостите на общината. Те са необходими. Създаването им е свързано с политиката ни за това да съхраним живота. Идеята не е просто да направим велоалеи. А да отделим велосипедистите и пешеходците от пътното платно. Защото макар и да има правилник за движение по пътищата, пак се стига до инциденти. За това ще правим велоалеи - за да имаме стопроцентова сигурност“, категоричен бе градоначалникът. Той припомни случая със загиналия велосипедист, жител на Царево, който беше пометен от автомобил само преди няколко месеца.

Днес в Общинският съвет в Царево гласува внасяне на предложение до Министерски съвет на Република България за отпускане на персонална пенсия на сина на загиналия.

Коментари

Още от последните новини