Вече събират подписи за да се избират раойнни кметове в Бургас

Вече събират подписи за да се избират раойнни кметове в Бургас  - E-Burgas.com

К „За развитие на местната демокрация" вече събира подписите за за въвеждане на райони и избираеми районни кметове. в Бургас. Масичката им е позиционирана пред сградата на Първа инвестиционна банка (ул. „Александровска" 58), а на гражданите се раздават флаери с информация за идеята. На откриването на кампаняита днес присъстваха учредителите на ИК  Даниела Божинова, Живко Табаков, Иво Баев, Митко Иванов, Стоян Грозев и др.

Подписи ще се събират през следващите два месеца, след което предложението ще бъде внесено в Общински съвет - Бургас и ако бъде одоборено, то може да влезе в сила още за местните избори през октомври месец тази година. Паралелно с това ще върви и информационна кампания по всички бъдещи райони, където гражданите ще могат да се запознаят с идеята. 

"Даваш възможност на хората, които разбират проблемите на даден район, да се кандидатират. Аз се надявам, че ще доведе до по-хармично разпределение на бюджетно финансиране, когато има преки защитници на преките райони, а не служители на кмета, които трябва да са лоялни към този, който ги е назначил" заяви  Даниела Божинова.

Миналата седмица от ИК поискаха мнението на местната администрция и кмета Димитър Николов, но това досега не се е случило, заяви днес Живко Табаков. 

"Искаме да кажем на цялата администрация, че ние ще сме на улицат всеки ден и ще направим всичко възможно тази кампания да е стигнала до максимално много хора. Нейнатае цел е да бъдем сред хората, да ги чуем, да общуваме и да съберем техните мнения. Така ще научим редица проблеми, които се надявам да решим като колеги от дясното пространство." допълни Табаков. 

Коментари

Още от последните новини