Васил Божков: Няма да се върна в България, страхувам се за живота си

Васил Божков: Няма да се върна в България, страхувам се за живота си - E-Burgas.com

В момента наистина не съм в България, но не смятам, че това къде точно се намирам е най-важния въпрос. Прокуратурата повдигна 7 обвинения срещу мен, разрови 13 офиса, арестуваха хора, които нямат нищо общо. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" бизнесменът Васил Божков. На второ място, презумцията, че съм виновен, която се насажда от господин Гешев и че дължа пари - нека да прочете Търговското право. Ако компанията дължи пари, правят се актове, които може да се обжалват, могат и да се платят. „Националната лотария" е достатъчно богата компания, за да плати подобни актове, ако се докаже, че наистина ги дължи, заяви бизнесменът.

Освен това законът е такъв, ние не сме го нарушили, така че не дължим нищо, смята още той. Нека да се види Закона за таксите, той е ясен - таксата се определя от органа, който извършва услугата за поддръжка и издаване на лиценз. Къде е вината на компанията, запита Божков. Може господин Гешев да е добър в наказателното право, но очевидно не е добър в търговското, допълни той.

Васил Божков си е платил всички данъци до стотинка и винаги съм се гордял, че не дължа данъци и съм си плащал данъците. Ако компанията има задължения, това са търговски отношения - може да ги платим, ако ги имаме, ако ги нямаме - не дължим нищо.

Ако главният прокурор иска да търси престъпници, нека да се огледа по-високо от Комисията по хазарта във връзка с тези такси и този закон. Кой е над комисията - министъра, кой е над министъра - министър-председателя. Защото ако има виновници, но за мен няма, защото всичко е по-закон, но ако има, те са там, смята Божков. Той също така отхвърли като неистинни всички повдигнати обвинения срещу него.

Коментари

Още от последните новини