Върнаха делото за сливенския похитител на прокуратурата

Върнаха делото за сливенския похитител на прокуратурата - E-Burgas.com
[caption id="attachment_39817" align="alignleft" width="300"] Делото срещу Стефан Стефанов бе върнато на прокуратурата [/caption]

Делото срещу сливенския похитител  Стефан Стефанов е върнато на прокуратурата в Сливен. Това е решението на Апелативен съд - Бургас.

Според магистратите обвинителния акт задължително трябва да посочи фактите, които да аргументират деянието и участието на обвиняемия в неговото осъществяване.

В решението на Апелативния съд е казано, че е недопустимо в обвинителния акт, особено изготвен от окръжна прокуратура, да се съдържат факти и обстоятелства, които не намират опора в наличната доказателствена част от досъдебното производство, да се правят фактически констатации, които са явно голословни, а приетите за осъществени престъпления да не съответстват на изложената фактическа обстановка, както и правни квалификации да са неправилно обозначени с нормите на НК.

Стефан Стефанов бе признат за виновен в това, че на 23 март 2011 г. е направил опит да отнеме сумата от 335 386 лева, 23 800 долара, 13 000 евро и 885 британски лири, собственост на ТД „Инвестбанк” АД – гр. София, с намерение противозаконно да ги присвои като употребил за това сила и заплашване.

По време на опита за грабеж Стефанов държи като заложници служители на банковия клон. Присъдата не е отменена само в частта, с която Стефан Стефанов е оправдан по обвинение за престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2 и т. 3, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Коментари