Вълнуващата история на „Цигуларката“ завладява романтичен Бургас на 14 февруари

Вълнуващата история на „Цигуларката“ завладява романтичен Бургас на 14 февруари - E-Burgas.com

"Цигуларката" е любовна история за амбицията, музиката, страстта и постигането на мечтите. Това е първият пълнометражен дебют на режисьора Пааво Вестерберг и третият филм, включен в афиша на инициативата "Кино за приятели". Прожекцията ще се състои в Културен център "Морско казино", зала "Петя Дубарова", от 19.00 часа на 14 февруари. Билетите са в продажба на каса "Часовника". Цената им е 8 лева, а за пенсионери, ученици и студенти - 6 лева. Местата са ограничени.

Сюжетът разказва историята на известната цигуларка Карин. Тя слага край на звездната си кариера след автомобилна катастрофа, при която наранява ръката си и губи способността си да свири на цигулка. Тя започва да преподава на ученици, между които е двадесет години по-младият от нея, Анти, в който се влюбва ненадейно. Карин и Анти са в сложни любовни взаимоношения, тъй като и двамата са свръхамбициозни и страстно отдадени на музиката.

"Цигуларката" е филм за огромните амбиции, за невъзможността да се изоставят мечтите и интензивността на постигане на тези мечти. Искам моите главни герои, Карин и Анти, да пресекат своите социални и морални граници. Те трябва и ще търсят точката, до която никога не са вярвали, че ще стигнат. Амбицията да бъдеш добър в това, което правиш, ще ги накара да наранят други хора, да ги унижат и да бъдат унижавани, ако е необходимо. Припознавам себе си в тези герои." споделя режисьорът Пааво Вестерберг.

Пааво Вестерберг започва кариерата си като актьор, а по-късно започва да работи като драматург и театрален режисьор. Пааво печели две награди Jussi за най-добър сценарий за филмите Frozen Land (2006) и Frozen City (2005). Той също така е номиниран за Prix Italia със своята телевизионна поредица Latent Heat.
Фестивални участия и награди
Голямата награда на журито "Златна Афродита" на МФФ "Любовта е лудост", Варна 2019, награда на гилдия "Критика" към СБФД на МФФ "Любовта е лудост", Варна 2019. Номинация Dragon Award за най-добър скандинавски филм за Пааво Вестерберг, Филмов фестивал Гьотеборг 2018 Номинация Jussi за най-добър сценичен дизайн за Сатва-Ханна Тойвиаинен, Jussi Awards 2019, Финландия.

"Кино за приятели" е филмово събитие, в което киноманите и ценителите на изкуството ще имат среща с безграничния талант и въображение на известни личности. Проявата се реализира от "6А МЕДИА Ентъртеймънт" и културна организация "Арт Ателие", в партньорство с Община Бургас.

 

 

Коментари

Още от последните новини