Валежите спират, слънцето отново ще се покаже

Валежите спират, слънцето отново ще се покаже - E-Burgas.com

В следващите 24 часа от север на юг облачността ще се разкъсва предаде "Нова". По-гъсти облаци ще продължат да покриват единствено най-югозападните райони. Вятърът отново ще е с по-осезаеми пориви около обяд. В югоизточните райони ще духа най-силно. Температурите в ранния следобед ще се повишат чувствително и ще са между 13 и 18 градуса. Най-топло ще бъде по поречието на Дунав и в областите Стара Загора, Хасково, Ямбол и Сливен.

От четвъртък до събота ни очаква топло, пролетно време. Вятърът ще е по-слаб, а температурите с всеки ден - по-високи. В събота в ранния следобед термометрите ще показват над 24-25 градуса в северните части на Дунавската равнина.

В късните часове на събота и в неделя над страната ще премине студен атмосферен фронт. Очакват ни и слаби валежи с грамътовеци на изолирани места.  Температурите ще останат в диапазона 5-10 градуса сутрин и над 20 градуса следобед. По линията на фронта в неделя ще е ветровито. Особено силни пориви на вятъра се очакват в Стара планина, Предбалкана и Дунавската равнина. 

Коментари