Ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС започва на 27

Ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС започва на 27 - E-Burgas.com

Ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС ще започне на 27-29 декември, съобщи Европейската комисия, предаде БТА. Говорител на комисията отбеляза, че спазването на тези дати зависи от очакваното положително решение на европейската агенция по лекарствата за първата ваксина. Той поясни, че доставките на ваксината се предвижда да започнат на 26 декември. На 21 декември се очаква положителното становище на лекарствената агенция, а ЕК вчера уточни, че след това ще има нужда от два дни, за да съгласува с държавите от ЕС намерението си веднага да издаде разрешение за пазарен достъп на ваксината.

Комисията днес съобщи също, че е приключила предварителните преговори за сключване на споразумение за доставка на ваксини с производителя "Нова вакс". Подготвяното предварително споразумение предвижда възможности за доставка на 200 милиона дози ваксина. Досега ЕК договори доставката на над два милиарда дози от различни ваксини срещу COVID до края на следващата година.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
ваксина ковид
Коментари

Още от последните новини