В знак на съпричастност с бедстващите по Черноморието: Отмениха честванията за 6 септември в Пловдив и Стара Загора

В знак на съпричастност с бедстващите по Черноморието: Отмениха честванията за 6 септември в Пловдив и Стара Загора - E-Burgas.com

В знак на съпричастност към пострадалите вследствие на потопа по Южното Черноморие кметът на Община Пловдив Здравко Димитров отменя предвидената концертна програма, включително и на Античен театър Пловдив.

Отменя се и тържествената заря по повод 138-та годишнина от Съединението на България и традиционния прием на кмета. По разпореждане на Здравко Димитров със средствата, предвидени за него, ще бъдат закупени хранителни пакети за бедстващите.

В програмата по отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на България и Празник на Пловдив остават следните официални прояви: тържествен молебен в Катедрален храм „Света Богородица“, полагане на венци и цветя пред Паметната плоча на майор Райчо Николов, Церемония по връчване на отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на Огнян Видев и Стоян Сърданов, представяне на изложбата „Дарителството има значение“ в Регионален исторически музей и вечерната проверка по случай празника.

Малко по-късно стана ясно, че празничният концерт по повод Деня на Съединението в Стара Загора също е отменен.

Община Стара Загора изказва своята съпричастност към хората, засегнати от бедствената ситуация в община Царево.

Коментари

Още от последните новини