В "Меден рудник" посрещат мощите на Свети Никола

В

Част от мощите на свети Николай ще бъдат посрещнати днес в 18.00 часа храм "Свети Никола" в бургаския комплекс "Меден рудник". 

По повод 10-годишнината от първата копка за изграждането на църквата в к-с "Меден рудник" и полагането на основния камък (през 2008 година) църковното настоятелство при храма с благословението на сливенският митрополит Йоаникий ще посрещне мощи на свети Николай заедно с други 16 светии - света Анна (майка на Света Богородица), свети Харалампий, свети Архидякон Стефан, света Преподдобна мъченица Параскева, свети Герасим Йордански и други.

Припомняме, че тук беше донесено миро от светеца от италианския град Бари по инициатива на Божидар Димитров. Пред стъкленицата му всеки четвъртък се извършват специални молитви, тъй като четвъртък е денят на Свети Николай, според църковното учение.
На 8-и май 2018 г (вторник) от 18.00 часа ще бъдат посрещнати мощите пред храма от викарния епископ Иеротей на Сливенския митрополит и бургаското свещенство.
Мощите ще останат в храма до неделя, 13-и май 2018 г, когато ще бъдат изпратени по същия тържествен начин. Мощите идват от Стара Загора с благословението на старозагорския митрополит Киприян, там те се намират в новостраящия се храм "Свети Игнатий Старозагорски", с председател-свещеник Климент Илиев.

 

Коментари

Още от последните новини