В "Меден рудник" изграждат паркинг за 100 автомобила благодарение на аквтивността на гражданите

В

От община Бургас похвалиха домоуправителите на два блока за участието им в програмата "Моят град, моят квартал, моята улица"

Стартира изпълнението на първия проект по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Това е паркинг за 100 автомобила в междублоково пространство в к-с "Меден рудник". На същото място преди години имаше безразборно поставени незаконни метални гаражни клетки.

Първият проект се реализира в "Меден рудник" заради изключителната експедитивност при кандидатстването и пълното разбирателство между домоуправителите от блокове 76 и 80, между които се намира теренът. Хората единодушно пожелаха именно големия паркинг, който в момента Общината изпълнява със свои средства.

Има още няколко одобрени проекта по програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Те са на различни места в града и изпълнението им е планирано за началото на следващата година. За съжаление, програмата няма как да стартира в голям мащаб, тъй като през 2020-та Община Бургас извърши множество извънредни харчове за справяне с кризата, причинена от К-19, най-вече за медицински апарати и консумативи. Но тя със сигурност ще продължи да се изпълнява през следващите години, съобразена със състоянието на местната хазна.

Община Бургас благодари на всички свои жители, които се обединиха и кандидатстваха по програмата след стартирането й през месец април. Пазим документите ви и ще изпълняваме проектите един след друг спрямо възможностите. Засега не се приемат нови заявления. Предстои изготвянето и гласуването на бюджет на Бургас за следващата година. Ще следим какви негови параметри ще одобрят общинските съветници и ще ви предупредим при възможност за следващо отваряне на програмата.  

Коментари

Още от последните новини