В Каптажа: Вода газим, жадни ходим

В Каптажа: Вода газим, жадни ходим  - E-Burgas.com
снимка: Николай Димитров

Жителите на вилно селище Каптажа край Бургас настояват да получат водоснабдяване с чиста вода за битови нужди. Това може да стане от минаващия наблизо стар захранващ водопровод на Бургас и свързване с намиращия се на 4 км. колектор на бургаския квартал Рудник за отвеждане на пречистване на отработени води. 

Това  е написано в писмо от бургазлийката Мария Митова към Общински съвет - Бургас с копие до депутата Димитър Банев и отдел "Инвестиционно планиране" в община Бургас. Тя напомня, че в близост до вилното селище има водопровод, построен по времето на Втората световна война, който е осъществявал водоснобдяването на Бургас по това време. 

Селишно образование Каптажа се намира се между селата Банево и Изворище.

"Както знаете въздухът в Каптажа е изключително здравословен и води до облекчаване на значителен брой заболявалия, но липсата на захранване с чиста вода за битови нужди и отвеждането на употребените води за пречистване се явява значителна пречка за разнитието на курортното предназначение на селището. В селищната област живеят около 100-ина семеийства, които изпитват трудности с водоснабдяването за нормална битова дейтост, тъй като местните водоизточници от сонди и хидрофори не винаги са с достатъчен дебит, а на някои парцели дори не може да се намери. Единственото решение за развитието на създаденото вече селищно образувание е планирането на парични ресурси за за проектирането на инфраструктурата му свързана с водата. За жителите на Каптажа е напълно валидна поговорката „вода гази, жаден ходи“." пише  Мария Митова.

Тя моли да бъде информирана за резултата от разглеждането на въпроса и уверява, че може да се разчитата на нейната подкрепа на искането от собствениците в Каптажа. 

 

Коментари

Още от последните новини