Условна присъда за директора Христо Радев за блудство с ученичка

Условна присъда за директора Христо Радев за блудство с ученичка  - E-Burgas.com

Блудствените действия се изразявали в опипване,  целуване, прегръщане и притискане

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено условно наказание от 2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 5 години, спрямо  бивш директор на училище в с. Ново Паничарево.

Той е подсъдим за това, че е извършил блудствени действия, - опипване,  целуване, прегръщане и притискане,  осъществени с използване на сила. Деянието е извършено на 25 септември 2017 г. в сградата на училището в Ново Паничарево. То е осъществено и чрез използване на положение на зависимост, тъй като подсъдимият е бил директор на учебното заведение, а пострадалата е била ученичка в седми клас в него. Престъплението е квалифицирано по чл.150, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че директорът повикал момичето в своя кабинет. Формално той я извикал, за да си получи бележника и да си попълни ученическата карта. Преди да влезе в кабинета на подсъдимия, пострадалата решила да включи мобилния си телефон на звукозапис, като по този начин записала действията на директора.

На подсъдимия е наложено и наказание „лишаване от право да упражнява професията директор на учебно заведение“ за срок от две години.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.  
   
 

Коментари

Още от последните новини

Спорт
Условна присъда за директора Христо Радев за блудство с ученичка  - E-Burgas.com

Регата 24 Май