Удължиха с три години срока за регистрация на кладенците

Удължиха с три години срока за регистрация на кладенците - E-Burgas.com
freepik.com

Депутатите удължиха с три години срока за регистрация на кладенците. Това решиха депутатите от Комисията по околната среда и водите на извънредно заседание в зала „Запад“ на Народното събрание с приемането на промени на второ четене в Закона за опазване на околната среда и водите.

Удължава се и срокът за регистрация на водовземни съоръжения за подземни води, изградени до 28 януари 2000 г., и на водовземни съоръжения, изградени до 23 декември 2016 г., за които не са издадени разрешения за строеж и които не са вписани в регистър по чл. 118г, ал. 3 от Закона за водите.

Законодателните изменения бяха направени заради това, че се установи, че не всички собственици ще успеят да се регистрират в рамките на сегашния срок – до 28 ноември 2022 г., въпреки информационната кампания от страна на Министерството на околната страна и водите (МОСВ), предаде БТА.

Първоначално, съгласно законопроекта с вносители Младен Шишков и група народни представители от ГЕРБ-СДС депутатите определиха срокът да бъде удължен само с една година, но впоследствие, по предложение на Манол Генов от "БСП за България", решиха, че ще е необходимо повече време за процеса. 

Приетите в комисия промени в Закона за опазване на околна среда ще бъдат обсъдени на второ четене тази седмица в пленарната зала. 

Коментари

Още от последните новини