Учениците от СУ "Христо Ботев" в Карнобат ще учат в иновативна среда (снимки)

Учениците от СУ

В СУ „Христо Ботев" в Карнобат днес ще открият новия Център ТИИМ – „Технологии, Информатика, Интерактивност, Математика", изграден чрез спечелен конкурс „Училища на бъдещето" на Фондация „Америка за България".

Средно училище „Христо Ботев" в.Карнобат е единственото в Югоизточна България, подкрепено с максимално финансиране /200 000 лева/ от Фондацията. Благодарение на средствата, отпуснати и от Община Карнобат, и от много фирми, граждани и партньори, бе изградена иновативна образователна среда, в която ученикът е активната среда.

Училището е сред първите в региона с различна иновативна и интерактивна образователна среда. Карнобат се сдоби с едни от най-модерните достижения на съвременните образователни технологии.

Официалното откриване на Център ТИИМ ще бъде днес от 11.30 часа в СУ „Христо Ботев". Покани са изпратени до Министъра на образованието и науката; народни представители от 44-тото Народно събрание; Областна администрация; ръководството на Община Карнобат; Регионално управление на образованието-Бургас, директори на училища и учители от областта.

Галерия
Коментари

Още от последните новини