Учениците от "Автото" преминаха обучение по международна програма за безопасност на пътя

Учениците от

Събитието се състоя в новия физкултурен салон и двора на обновеното учебно заведение

Повече от 60 ученици от три паралелки в 8-ми клас на Професионалната гимназия по транспорт взеха участие днес в международната образователна програма за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя - "Виждам те. Виждаш ме.".

Теоретичната част на обучението се проведе в новия физкултурен салон на училището, а практическите занятия на обновения двор на учебното заведение.

"Обучението ще даде знания и умения на учениците как да се държат на пътя, ако са с велосипед или как да шофират утре, ако на пътя има велосипедист. Това са две много различни ситуации, които изискват и съвсем различни реакции от страна на водачите. Програмата се реализира със съдействието на "Volvo Trucks", които са партньори на гимназията по транспорт, както и на експертите от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас и на фирма "Транспрес", поздрави учениците кметът на Бургас Димитър Николов и връчи сертификатите на преминалите успешно обучението.

По-малко от 10 % от учениците са се качвали на камион и не знаят гледната точка на шофьора. Това обучение ще им даде възможността да се предпазят на пътя. Това сподели управителят на "Транспрес" Веселин Стоянов.

Гостите на събитието останаха впечатлени от условията за обучение, които предлага новият и модерен корпус на Професионалната гимназия по транспорт. Освен новата учебна база, класните стаи, кабинетите и работилниците на училището са оборудвани с най-съвременна техника за провеждане на обучение по най-новата специалност на училището - "Електрически превозни средства", чиито първи прием стартира тази учебна година.

Коментари

Още от последните новини

Спорт
Учениците от

Регата 24 Май