Ученици от шест бургаски училища са участници в „ДЕЦАТА И ТОЛЕРАНТНОСТТА. ДА НАРЕДИМ ПЪЗЕЛА ЗАЕДНО"

Ученици от шест бургаски училища са участници в „ДЕЦАТА И ТОЛЕРАНТНОСТТА. ДА НАРЕДИМ ПЪЗЕЛА ЗАЕДНО

На 13 ноември 2019 г. (сряда) от 11.00 ч. в залата на Областна администрация  Бургас ученици от шест бургаски училища заедно ще отбележат Международния ден на толерантността.

Читалище "Изгрев 1909" с подкрепата на Областна администрация  Бургас реализира проект за провеждане на комуникационна инициатива за представяне на културното многообразие на ЕС, насърчаване на толерантността и превенция на езика на омразата. Събитието "Децата и толерантността. Да наредим пъзела заедно" акцентира върху насърчаване на толерантността в общуването, работата в екип и приятелството.

Първата част включва дейности на открито - флашмоб и подреждане на арт инсталация около Часовника на площад "Толерантност". Следва практическа част с ролеви игри, обсъждания и демонстрации. За финал участниците заедно ще наредят специално изработен "Пъзел на толерантността".

Участници са 60 ученици от ОУ "Г. Бенковски", ОУ"Св. Кл. Охридски", СУ "Д. Чинтулов", СУ "Й. Йовков", ЧОУ "Д-р М. Монтесори" и доброволци от Професионална търговска гимназия.

Коментари

Още от последните новини