Ученици от ОУ „Елин Пелин“ показаха знания за миналото на Бургас

Ученици от ОУ „Елин Пелин“ показаха знания за миналото на Бургас  - E-Burgas.com

Ученици от бургаското ОУ „Елин Пелин“ работят активно по програмата по краезнание „Моят роден Бургас“. Децата от 4 Д с класен ръководител Маргарита Калайджиева и Румяна Цветкова – преподавател по география и история, в бинарен урок представиха чрез екипна работа знания и компетентности за родния край, усвоени в учебните часове по предмета.

Гости на откритото занятие бяха кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, ставрофорен иконом доц. д-р Захарий Дечев, Виктория Димова – заместник-директор на ЦПРЛ и Магдалена Манолова – директор на териториална дирекция „Възраждане“.

„Поздравявам преподавателите и учениците за положените усилия в работата по програмата „Моят град Бургас“. Натрупаните знания и умения показват, че сте работили с голямо желание и ентусиазъм в изучаването на миналото и традициите на родния край. Вие сте пример за всички бургаски ученици.“, каза кметът Николов.

Идеята за старта на общинската програма по краезнание е на кмета Димитър Николов, а автор на учебното помагало по предмета е ставрофорен иконом доц. д-р Захарий Дечев. Учебната програма по краезнание „Моят град Бургас“ улеснява работата на учителите краеведи и разширява знанията на учениците за родния край. Програмата стартира през учебна 2021/2022 година. Тематичните дялове са „Географски забележителности на Бургаския край“, „Пътеводител във времето“, „Незабравими имена“, „Родословни корени“, „Моето училище“ и „Моята детска градина“. В училищата са създадени краеведски кътове и са изградени клубове по интереси.

Изявите в ОУ „Елин Пелин“ за празника на Бургас – Никулден, продължиха с тържество на учениците от клуб „Краезнание“ от 3. В клас с класен ръководител Стефка Панайотова в Актовата зала на училището. С песни, танци и обичаи третокласниците показаха своите знания за Бургас и поздравиха гостите с предстоящия празник, като им подариха ръчно изработен рецептурник, събрал рибни рецепти за Никулден.

През следващите дни в ОУ „Елин Пелин“ предстоят различни събития и дейности по повод 6 декември.

Галерия
Коментари

Още от последните новини