Ученици от Братислава и Бургас ще подарят на връстниците си концерт на „Охлюва“

Ученици от Братислава и Бургас ще подарят на връстниците си концерт на „Охлюва“ - E-Burgas.com

Интересен концерт от деца и ученици ще зарадва жителите и гостите на морския град с песни, танци и стихове утре, 8 юни, от 17.00 часа на открита сцена „Охлюва“. Той се организира от Община Бургас, Българско средно училище „Христо Ботев“- град Братислава- Словакия, читалище „Изгрев- 1909“ и Център за подкрепа на личностното развитие- Бургас.

В своеобразния празник ще участват деца и ученици от ДФТА „Радост“ към ЦПЛР с художествен ръководител Димитър Гинов, солист на ДФФ “Шарени гайтани“ към ЦПЛР с ръководител Пепа Запрянова, Гайдарски оркестър към ЦПЛР с ръководител Стойко Георгиев, солист от ЦПЛР-Бургас с вокален педагог Милена Добрева, Вокална група „Изгревчета“ към читалище „Изгрев- 1909“- Бургас с ръководител Валентина Тодорова и ученици от Българско средно училище- гр. Братислава.

Концертът е под наслов „България в сърцето на Европа“ и включва песни, танци, стихове от бургаски автори и новия химн на училището в Братислава. Музиката на химна е написана от обичания композитор - маестро Стефан Диомов.

При лоши метеорологични условия, концертът ще се проведе в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“.

Коментари

Още от последните новини