Ученичка от Руската гимназия спечели награда от проекта на НАП „Влез в час с данъците”

Ученичка от Руската гимназия спечели награда от проекта на НАП „Влез в час с данъците” - E-Burgas.com

Данъчни лектори от НАП Бургас проведоха над 300 учебни часа в средните общообразователни училища в Бургас на тема „данъци” в рамките на образователния проект на Агенцията, който стартира през 2013 г. Уроците са част от съвместния проект на приходната агенция и МОН, наречена „Влез в час с данъците”.

В национален  мащаб, феновете на кампанията във Фейсбук вече са над 16 000 (www.facebook/vlezvchas).

В данъчните часове най-интересни за младите са примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията, за да се справи със сивата икономика. Ролята на министър на финансите се оказва предизвикателство за учениците, но те с радост влизат в нея и успешно разпределят бюджета на държавата по сфери, коментира говорителят на НАП Бургас Христо Узунов, който е и един от данъчните лектори. 

Над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg, които са основен акцент на кампанията през тази учебна година. Всеки ученик, който се е включил в играта, може да се състезава за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

Последният победител от „Play за награда“ е Радина Пенкова от Бургас. 15-годишната ученичка от Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“ спечели портативен говорител. Радина участва в образователната игра от самото й начало и е събрала 280 точки от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП. Наградата й бе връчена от директора на териториалната дирекция на НАП Бургас Татяна Кънчева, която й пожела да бъде все така активна и любознателна. „Добрата данъчна култура е от изключително важно значение, особено за младите хора, знаещият човек е винаги с предимство, той търси и защитава правата си на гражданин“, добави още Кънчева.

Коментари

Още от последните новини