Twitter остава без работа стотици

Twitter остава без работа стотици - E-Burgas.com

Twitter планира голямо съкращение на работни места, което ще бъде обявено най-рано тази седмица, твърдят източници, запознати с въпроса.

Компанията може да съкрати около 8% работната си сила, или около 300 души, пише Bloomberg. Това е същият процент, какъвто беше съкратен, когато Джак Дорси пое отново поста на главен изпълнителен директор миналата година, посочват източниците. 

Планираните съкращения все още не са окончателни и бройката може да се промени. Източниците, разкрили тази информация, са пожелали да останат анонимни.
Новината за намаляването на броя работни места може да се появи официално, преди Twitter да представи отчета си за третото тримесечие в четвъртък, допълва един от тях. Представител на Twitter е отказал да коментира.

Микроблогинг платформата, която губи пари, се опитва да контролира разходите си, докато растежът на продажбите ѝ се забавя. Наскоро компанията нае банкери, които да ѝ помогнат да проучи възможностите за продажба, но корпорациите, които показаха интерес към наддаването - Salesforce.com, Walt Disney и Alphabet - по-късно се отказаха.
Източник: Investor.bg


 

Коментари

Още от последните новини