Макаров със заличени номера открит до трупа на гарда на Митьо Очите (Обновена)

Макаров със  заличени номера открит до трупа на гарда на Митьо Очите (Обновена) - E-Burgas.com

Три пистолета, един от които "Макаров", със заличени номера, както и нож, са открити след снощната престрелка в Слънчев бряг, при която пострада тежко и Димитър Желязков, а гардът Александър Алексиев бе убит. Един от пистолетите е иззет от един от арестуваните, а този със заличените номера е намерен до трупа на гарда. От тялото на Алексиев са извадени два проектила. Това стана ясно на брифинг с участието на административния ръководител Апелативен прокурор Бургас  Любомир Петров, административния ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас, окръжен прокурор Калина Чапкънова и директора на ОД на МВР Бургас Комисар Калоян Калоянов.

Към момента са арестувани над 10 души, издирват се и още лица. Образуваното досъдебно производство е по чл. 116 - за убийство на едно лице и опт за убийство на второ. 

Иззети са записи от камери и са разпитани множество свидетели. Към момента е известно, че само Митьо Очите е бил с бронежилетка, но за него така или иначе има данни, че постоянно е носил такава,каза шефът на бургаската полиция. Към момента са извършени два огледа на местопрестъпление, криминалистите планират още един, който вероятно ще бъде извършен днес.  

Според Любомир Петров версиите са няколко, но така или иначе се знае, че през деня вчера е имало инцидент, който е предхождал престрелката. Става въпрос за спор за паркомясто с участието на приближен до Очите. Според информацията, с която разполага медията ни, разправията е тръгнала след като зетът на Очите бил набит от хора на Божидар Георгиев-Божо, затова че отаказал да премести колата си, която паркирал пред ресторанта.

Това е и една от следите, по които работи следствието. Не е изключено обаче да става въпрос и за разпределение на пазара за наркотици и този на такситата и  причините да са икономически, допълни окръжният прокурор Калина Чапкънова, която е към екипа прокурори, ангажирани със случая.

 

 

Коментари

Още от последните новини