Три общини в Бургаско без нито един нов случай на ковид, пет – с по 1 новозаразен

Три общини в Бургаско без нито един нов случай на ковид, пет – с по 1 новозаразен - E-Burgas.com
Приморско е от малкото общини в областта, които поддържат нисък брой новозаразени

Починалите обаче продължават да са висок процент

Три общини в Бургаско си отдъхнаха от ковид напрежението, макар и за кратко. През последните 24 часа в Карнобат, която е сред териториите с най-много заразени, Приморско и Созопол няма нито един нов случаи. В Айтос, Руен, Камено, Малко Търново и Сунгурларе пък са само с един регистриран новозаразен.

В община Бургас също има спад на заболяването и новите случаи са само 48, но ниските данни не бива да успкояват обществеността, тъй като причина за резките промени са малкото направени тестове. За справка три дни по-рано областта регистрира рекорден брой нови случаи на коронавирус в областта – 512, 336 от които само в Бургас.

В момента трима души са в тежко състояние, а починалите през последното денонощие са 14 души.

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини