Тежки деформации спъват разчитането на черната кутия

Тежки деформации спъват разчитането на черната кутия - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Тежки деформации спъват разчитането на черната кутия на МиГ-29. Това стана ясно от думите на военните от авиобаза „Граф Игнатиев“.

„За съжаление в постъпилия вчера при нас регистратор от падналия МиГ-29 имаше нарушение в корпуса и той беше пълен с вода, имаше и остатъци от петролен продукт, който ние мислим, че е керосин. В модула имаше деформации, отсъстваше електрическия съединител и беше прекъснат лентовия кабел, допълниха военните. В модула на паметта няма никакви касети, ленти, които могат да записват глас. Кабелът е нарушен и интерфейсът отсъства, така че сега няма как информацията да бъде възстановена, допълниха военните. Целият процес на огледа на регистратора е записан на видео, с което разполагат и разследващите. При тях вече е и модулът с паметта, като ще се търси съдействие от производителя“, стана ясно по време на брифинга.

По думите на военните производителят е създал устройство, създал е хардуера, създал е процесор, който контролира записа и свалянето на информация и той единствен и в най-голяма степен може да гарантира, че тази информация може да бъде свалена без загуба. Все още обаче не е установено кой е производителят, тъй като доставените регистратори в авиобазата са произведени в Русия.

Устройството се съхранява в подходящи условия и под юрисдикцията на разследващите. То вече е изпратено за съхранение в София.

Предназначението на регистратора на самолетите МиГ-29 е да съхранява информация от огромен брой датчици на борда на самолета. След всеки полет информацията от регистратора се сваля и се обработва със специален софтуер, за да можем да преценим дали всичко е нормално и дали можем да пуснем самолета за следващ полет, заявиха още военните.

Свързани статии
Пиян айтозлия се претрепа с триколка 31-годишен мъж от Черноморец потроши два автомобила (Снимки) Домашни кучета нападнаха дете в монтанско село МнВР призова българите да не пътуват към Пирот Влак с амоняк дерайлира в Сърбия, 51 души са натровени, идвал е от България Вагон от влака Бургас-София дерайлира на Централна гара Пожар взе три жертви в София Инцидент с тротинетка на бургаско кръстовище се размина с контузени лакти Ситроен блъсна възрастна жена на пешеходна пътека във Ветрен Пореден инцидент с ел. тротинетка в Бургас
Тагове
инцидент миг-29
Коментари

Още от последните новини