ТАСС: България е отказала да пусне самолета на Сергей Лавров да стигне до Сърбия

ТАСС: България е отказала да пусне самолета на Сергей Лавров да стигне до Сърбия - E-Burgas.com
en.armradio.am

България, Северна Македония и Черна гора затвориха своето въздушно пространство за самолети на външният министър на Русия Сергей Лавров. За това, позовавайки се на собствен източник, съобщава сръбската вестник "Вечерне новости", цитирана и от руската агенция ТАСС.

Според медиите това поставя "под голям въпрос" посещението на първия дипломат на Москва в страната, което е планирано за утре. "Вината за това обаче не е на официален Белград", се казва още в публикацията.

България отказа да представи въздушен коридор за руски правителствен самолет, потвърди руският посланик в София Елеонора Митрофанова пред ТАСС.

„Мога да потвърдя, че българските власти не разрешиха на самолет на руския министър на външните работи Сергей Лавров да прелети. Той трябваше да отиде в Сърбия, летейки през въздушното пространство на България“, каза Митрофанова.

Администрацията на ръководителя на сръбската държава Александър Вучич в момента не коментира въпроса.

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич в момента не коментират ситуацията. Президентската пресслужба съобщи в неделя, че руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с държавния глава преди обед в понеделник.

В петък говорителката на руското МВнР Мария Захарова информира, че ръководителят на руското външно министерство ще бъде на визита Сърбия на 6-7 юни, като ще се срещне с президента на страната, с външния министър и с председателя на Скупщината.

Коментари

Още от последните новини