Търсят свидетелите за побой на бензиностанция през лятото на 2016

Търсят свидетелите за побой на бензиностанция през лятото на 2016 - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас проведе предпоследно заседание по дело за хулиганство и причиняване на телесни повреди, по което като обвиняеми са привлечени  Стойчо Г., Светлозар М. и Атанас М.

Съдът изслуша становището на вещото лице по направените и представени като доказателства по делото – видеозаписи. Бе разпитана  свидетелка,  работила на бензиностанция „ОМВ", по време на деянието. На заседанието стана ясно, че много от свидетелите не могат да бъдат намерени на посочения адрес и не са установени. В заседанието бяха изгледани и видеоматериалите, като доказателства по делото, документиращи въпросното деяние, заснети с камера от свидетел.

Съдът намери, че следва да бъде направен последен опит да се призоват неявилите се свидетели, с помощта на ОД на МВР – Бургас, за явяване на следващото съдебно заседание. По искане на защитата на подсъдимите и на конституираните като граждански ищци пострадали И. И. и И. Д., ще бъдат изслушани още свидетели по делото.

Стойчо, Светлозар и Атанас са привлечени за това, че на 30 юни 2016, в гр. Бургас, в района на бензиностанция „ОМВ", в съучастие като съизвършители, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно нанесли удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на двамата пострадали. Стойчо употребил и електрошокова палка, като я опрял в сърдечната област на единия от пострадалите и в областта на шията на другия. Атанас плюел по тях и с ръка изблъскал мобилен телефон от ръцете на единия.

Атанас е привлечен като обвиняем за това, че противозаконно повредил чужда движима вещ – мобилен телефон, като стойността на щетата е в размер на 600 лв.

Съдът отложи делото и насрочи следващото заседание за 13.04.2018 г., от 09.30 часа.

Коментари

Още от последните новини