Търсят изчезналите рибари в езерото Мандра с дронове и лодки

Търсят изчезналите рибари в езерото Мандра с дронове и лодки - E-Burgas.com

Продължава издирването на двамата изчезнали рибари в езерото Мандра в Бургас предаде Нова. Мъжете са в неизвестност от неделя. Тогава 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезли с надуваема рибарска лодка. Оттогава няма и следа от тях.

Днес търсенето продължава с лодки на общината и ИА ''Рибарство и аквакултури''. Според директора на ИАРА доц. Ваня Стаматова при вчерашния обход на езерото изчезналите не са били открити. "Продължава обходът, оказваме пълно съдействие на органите на МВР, надяваме се да ги намерим живи", сподели тя.

Кметът на Бургас заяви, че около 7 кв. метра са били обследвани. "За съжаление няма следа от изчезналите рибари. В светлата част продължаваме. Засили се много и дъжда, паднаха и батериите на двата дрона. След половин час отново ще се включат. Двамата рибари са влезли в езерото от вилна зона около 12 вечерта. Лодката им е била с весла, без двигател. Пускали са мрежи в плитката част, а след това се губи връзката с тях. Изпратихме лодки и в най-отдалечената част на езерото. Очакваме доброволци, които познават езерото, да ни помогнат, защото то е голямо и опасно", разкри Димитър Николов. 

Коментари

Още от последните новини