Търговци се оплакват от състоянието на "Котешката уличка" в центъра на Бургас

Търговци се оплакват от състоянието на
снимка: Бургас на котките

Собственици и наематели на търговски обекти на ул. "Алеко Костантинов" се оплакват от лошото ѝ състояние. За това алармира общинският съветник Георги Дракалиев, към когото са се обърнали недоволните граждани. 

Малката уличка, която свързва "Св. Св. Кирил и Методий" и "Сливница" се нарича на жаргон "Котешката", тъй като по нейното протежение живеят десетки котки. 

Търговците и живущите наблизо се оплакват  изключително грозния й вид, както и лошото състояние на настилката, с която е покрита.  За това положение в най- голяма степен допринасят следите от премахнатите няколко преместваеми търговски обекта, рушащата се сграда на приватизираното бивше военно комендантство, както и начупените плочки и неравности по цялото нейно протежение.

Основният въпрос на гражданите е, какви са плановете на общинската управа за бъдещето на тази улица. Търговците, които все още държат преместваеми обекти там, са в неведение дали ще остават или ще трябва да се местят, защото преди година се чуло, че ВиК ще подменя канализацията, а по-късно пък тръгнал слух, че „Алеко Константинов“ ще става улица на занаятите.

Общинският съветник Георги Дракалиев настоява да получи отговор от Общински съвет - Бургас дали се предвижда да бъдат премахнат  преместваемите обекти, разположени на улицата. Той пита още дали се предвижда нейната реконструкция, кога ще стане това и каква е визията на общината за бъдещите функции на улицата. 

 

Коментари

Още от последните новини