СЗБ и БАЗ: Отказваме да спазваме повече ограничения!

СЗБ и БАЗ: Отказваме да спазваме повече ограничения! - E-Burgas.com

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, заявиха категорично и безпрекословно:

„Няма да спазваме повече ограничения от тези, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект. Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на COVID-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан.

Недоволството идва след като поради високата заболеваемост много общини въвеждат нови мерки. Част от тях са налагане на вечерен час до 22 часа в заведенията, засилени проверки за зелени сертификати, ограничаване на капацитета им до 50%. Ресторантьорите поискаха и оставката на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

„Оставка на всеки, който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор. Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията”, категорични са от бранша.

Коментари

Още от последните новини