Свобода срещу 6000 лв. за дясната ръка на Божо Кравата

Свобода срещу 6000 лв. за дясната ръка на Божо Кравата  - E-Burgas.com
снимка: Фейсбук

Още един от обвиняемите за кръвопролитието в Слънчев бряг в началото на сезона и последвалото разследване за организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов Кравата е с по-лека мярка, съобщава в. "24 часа". В края на седмицата апелативният специализиран съд замени домашния арест на Иван Терзийски с парична гаранция. 6000 лв. са били внесени веднага и смятаният за дясна ръка на Кузманов вече има право да се придвижва свободно.

Спецсъдът наложи на Терзийски постоянна мярка „задържане под стража” в началото на юли, когато спецпрокуратурата започна разследване за организирана престъпна група за наркотици и рекет и присъедини към него двете престъпления, извършени на 8 юни в ресторант 4You в Слънчев бряг – убийството на гарда Алаксандър Алексиев и опита за убийство на Димитър Желязков Очите.

За тях обвинени са Тодор Славов – за първото, Георги Иванчев и Радослав Димитров – за второто. Освен за участие в групата на Божо, терзийски има обвинение и за увреждане на имущество – то е свързано с конфликтите около бившото казино в Слънчев бряг през лятото на 2014 г., за което спореха вдовицата на сикандижията бай Миле и съдружникът му помориецът Пламен Петков.

Терзийски остана зад решетките до 15 септември като междувременно стана баща за втори път. Тогава съдът замени задържането под стража с домашен арест, който обаче пречел на Терзийски да се грижи за семейството му. Затова адвокатите му преди седмица поискаха нова промяна на мярката. Първата инстанция прецени, че обвиненията са тежки и той трябва да остане вкъщи, но втората го пусна като определи 6000 лв. гаранция. По това дело в ареста са лидерът Божидар Кузманов, Славов и Иванчев.

Коментари

Още от последните новини