Строители искат да могат да работят между 14.00 и16.00 ч.

Строители искат да могат да работят между 14.00 и16.00 ч. - E-Burgas.com

Строителният бранш настоя правителството да отмени забраната, с която не се разрешава да се работи между 14.00 и 16.00 ч. Това стана на извънреден брифинг на представители от сектора в Миншистерския съвет. Строителите искат ясни параметри на допустимите децибели шум. От сектора искат да не се спира строежът на обектите у нас, а напротив - да се дават пари, за да бъдат завършени. От Камарата заявиха още, че близо 25 000 работници са се завърнали от чужбина и целта е тази работна ръка да бъде запазена. 

„Преди месец се обърнахме към обществото да не се спира строителството у нас и бяхме чути. Сега дойдохме с друг апел. Строителството е един от най-важните фактори, който задвижва цялата икономика. Това е мислене и на европейските колеги. Вчера проведохме видеоконференция с 20 държави. Английските ни колеги смятат, че за да се излезе от икономическата криза, е необходимо „строително цунами“. Върви ли строителството, върви всичко", заяви изпълнителният директор на Строителната камара. Валентин Николов, цитиран от Нова тв. 

Той даде пример с Италия, където се разработва програма за саниране на близо 1,2 млн. жилища. Италианците разчитат, че това ще донесе заетост на 430 000 души в страната, коментира Николов.

Коментари

Още от последните новини