Строежите по морето: Два са замразени, третият спира след седмица

Строежите по морето: Два са замразени, третият спира след седмица - E-Burgas.com

"Свлачището край "Алепу" се е разширило, ако не работим, скатът ще падне" заяви ръководителят на строежа

Два от скандалните строежи по морето са замразени, а на трети дейностите ще продължат до 15 април. Става дума съответно за казусите с Боровата горичка край "Арапя", къмпинг "Градина" и строежът на ваканционно селище край "Алепу".

Според ръководителя на последния обект свлачищото там се е разширило, предаде bTV. Строителните дейности там ще продължат до 15 април, след което ще бъдат преустановени, за да не пречат на гнезденето на защитен вид птици. Разрешението е дадено от след становища на община Созопол строителната дирекция и Геозащита – Варна.

„Това е подпочвена вода, която непрекъснато подмива този скат и не знам как да ви го кажа, толкова е опасно! Трябва да се подпре. Или ще работим, или ще го оставим да падне. Ще има бордюри, ще има ограда, няма да се вижда изобщо първият етап на строителството”, , каза ръководителя на обекта Йордан Гергов и обеща, че плажът ще може да се ползва. 

Край къмпинг „Арапя” цялата гора, в която е предвидено да се строи вилно селище, е заградена с плътна телена ограда и мрежа Изграждането на 23 вили е „замразено”, тъй като нарушенията не са отстранени, обясняват от Община Царево. Инвеститорът потвърди, че на този етап само е обезопасил строежа.

Край къмпинг „Градина” основите на строежа са заровени. Плановете на инвеститора остават неясни, като по последна информация той се октазва от намеренията си да строи там. 

 

Коментари

Още от последните новини