Стачка на бургаски превозвачи спира над 15 линии в региона, вижте кои

Стачка на бургаски превозвачи спира над 15 линии в региона, вижте кои - E-Burgas.com
Кадър: novini.bg

Транспортните фирми в област Бургас уведомяват, че от 13-ти януари 2020 г., заради започването на ефективни стачни действия на голяма част от автобусните превозвачи в страната, няма да изпълняват  курсове. Стачката стартира в понеделник и ще продължи неопределено дълго време. Превозвачите се извиняват на пътниците за неудобството и ги призовават за разбиране и подкрепа.

До крайната мярка се стигна, след като от бранша протестираха символично в продължение на един месец с искане към институциите за: намаляване размера на тол таксите и обхвата на системата, справедливо разпределение на средствата за субсидиране и компенсиране на превозите, както и инкриминиране на нерагламентирания превоз на пътници. И с предупреждение, че ако нищо от това не бъде изпълнено, ще се пристъпи към ефективни стачни действия.

В Бургаска област транспортна фирма „М-Бус” още преди година бе готова да спре превоза в слабонаселените райони като селата в Малко Търново, заради огромните загуби, които регистрира, и факта, че държавата не отпуска необходимите субсидии. Идентично е положението и в селата в общините Карнобат, Средец и Созопол. В началото на 2019г. бе обещано разрешение на казуса, но до такова така и не се стигна.

Превозът на територията  на целите общини: Средец, Малко Търново, Царево, Карнобат и Несебър, както и следните направления,  няма да се изпълнява:

· Бургас - Велико Търново

· Бургас - Варна

· Бургас - Царево

· Бургас - Ново Паничарево - Царево

· Бургас - Ясна поляна - Царево

· Бургас - Приморско - Китен

· Бургас - Ясна поляна - Приморско

· Бургас - Поморие - Равда - Слънчев бряг

· Бургас - Каблешково - Слънчев бряг

· Бургас - Айтос

· Бургас - Карнобат

· Бургас - Равнец - Карнобат

· Бургас - Ямбол

· Бургас - Сливен

· Бургас - Малко Търново

· Бургас - Русокастро - Желязово

· Бургас - Зидарово

· Бургас - Горица

Коментари

Още от последните новини