Средновековен боен турнир ще се проведе в „Акве Калиде“ този уикенд

Средновековен боен турнир ще се проведе в „Акве Калиде“ този уикенд - E-Burgas.com

Събитието е част от празника на туристическия комплекс

Празникът на Туристически комплекс "Акве Калиде" /14-15 септември/, е времето, в което мястото с древна история се превръща отново в арена на битки, а атмосферата се изпълва с романтични и славни представи от миналото.

Боен турнир и исторически възстановки ще организира за празника си ТК "Акве Калиде", с участието на Сдружение за средновековни възстановки "Чигот", Сдружение "Търновци" - гр. Велико Търново и Работилница за исторически реконструкции и възстановки "ТЕХНИТАР".

Първият кръг със средновековни двубои ще започне в 17.00 часа на 14 септември, а вторият - с битки по двойки, ще бъде от 15.00 часа на 15 септември. Победителят в средновековните двубои ще бъде награден и провъзгласен за Закрилник на "Акве Калиде" за 2019-2020 г. Участниците в турнира сами ще могат да изберат оръжието си.

По-рано през двата дни, от 10.30 часа ще се проведат демонстрации на двубои, като всеки желаещ посетител ще може да получи умения по средновековна фехтовка в открит урок.

** За повече информация се запознайте с програмата по дати и часове или на тел. +359 882 004 126, e-mail: [email protected]

Коментари

Още от последните новини