Созопол отбеляза тържествено националния празник на България

Созопол отбеляза тържествено националния празник на България - E-Burgas.com

С тържествени чествания под патронажа на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев бе отбелязана 143-тата годишнина от Освобождението на България. Официалната церемония започна със слова, припомнящи тежкото петвековно робство и славните дела на българските революционери, опълченци и помогналите нам други народи.

Въздействащ рецитал изнесоха учениците от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ с ръководители г-жа Чапевова и г-жа Караманова, след което продължиха с представяне на хорово изпълнение.

С военна церемония и на фона на националния химн бе издигнат българският флаг, а кметът на общината отправи обръщение към всички присъстващи, което завърши гордо: „Да живее БЪЛГАРИЯ!”.

Редом с представителния блог на Флотилия бойни и спомагателни кораби при ВМС с командир на пункт за базиране Бургас кап. I-ви ранг Дарин Попов, към Паметната арка в градската градина се отправиха председателят на ОбС Георги Пинелов, общински съветници, зам.-кметовете Румен Кисьов и Тодор Дамянов, служители на Общинска администрация, представители на политически партии и НПО, директор, преподаватели и ученици от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“. След чувственото изпълнение на стихотворението „Аз съм българче” на 6-годишните малчугани от ДГ „Здравец”, в чест на загиналите за свободата всички паднаха на колене, след което поднесоха своите венци и цветя и се отправиха към храм „Св.Георги Победоносец”, където бе отслужена панихида от отец Иван и отец Димитър.

Коментари

Още от последните новини