Солеста облачност и мъгла край морето в неделя

Солеста облачност и мъгла край морето в неделя - E-Burgas.com

През нощта над Северна и Източна България облачността ще се увеличи и утре ще преобладава облачно и мъгливо време. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Над западните и централните части от Южна България ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове с намалена видимост. През деня в източната половина от страната ще се появи слаб източен вятър. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6°, по-високи в Източна България. Максималните ще са от 7 – 9° на места в Северна България до 13 - 15° в югозападните райони. Атмосферното налягане ще остане по високо от средното за месеца.

По Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа до умерен източен вятър. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са 11 - 13°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 5°.

През първите дни от следващата седмица въздушният пренос над страната ще е от изток. Над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, възможни са изолирани слаби валежи. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България. Сутрешните температури ще са по-високи, дневните слабо ще се понижат.

Коментари

Още от последните новини