След обиските в пловдивски клуб: Заведенията искат оставки в МВР

След обиските в пловдивски клуб: Заведенията искат оставки в МВР - E-Burgas.com

В една нормална държава полицейските началници трябваше да си подадат оставките още на другия ден. За нас това е абсолютно недопустимо поведение. Така Емил Коларов от Сдружение на заведенията коментира за "Твоят ден" обиските "на голо" в пловдивски клуб, при които за наркотици бяха проверени около 400 клиенти. Според тях при обиските са били принудени да се събличат.

"Такава ли е ефикасността на нашата полиция - че имат данни за 400 души, които притежават незаконни вещества и след извършване на проверката, са намерили само в двама. Може да обискираш и съблечеш човек, ако имаш оперативни данни за него", смята той. 

По думите му проверката е тенденциозна и насочена към конкретното заведение. ''Или е акт за сплашване на бранша. Какво се изпълнява не е ясно. Прокуратурата би трябвало да си вземе бележка и да реагира адекватно, а не да твърди, че акцията е законна. Вместо арогантното поведение и превишаване на правата на служителите на полицията, трябва да се извинят, че са нарушили спокойствието и са развалили празника на тези хора, които не са виновни. Ако това не се случи, да има оставки", коментира Коларов. 

Коментари

Още от последните новини