Слагат светофар при кръстовището за село Атия

Слагат светофар при кръстовището за село Атия - E-Burgas.com

Светофар ще бъде монтиран на пътя Бургас-Созопол при кръстовището за село Атия, където загина 16-годишният ученик Костадин Джардов.

Целта е да повиши безопасността на движението на този натоварен участък и да улесни преминаването на пешеходци през кръстовището, заяви пред журналисти кметът на Созопол Панайот Рейзи, цитиран от БТА. 

Възпитаникът на бургаската Професионална гимназия по туризъм бе пометен от джип на пешеходната пътека на главния път Бургас-Созопол край село Атия на 20 ноември. Момчето бе влачено близо 30 метра и загина на място. 59-годишният шофьор Кирил Георгиев бе задържан за разпит, а след това освободен. Пробите му за алкохол и наркотици бяха отрицателни.

След смъртта на момчето, жители на Атия, Черноморец, Бургас и Созопол излязоха на протест и поискаха да бъдат взети спешни мерки, тъй като имало и други смъртни случаи. 

На кръстовището вече има денонощно осветление, поставена е шумяща маркировка, която звуково предупреждава шофьорите да намалят скоростта на движение. До началото на летния сезон на мястото ще бъде изградена и пасарелка. 

До изграждането й, Община Созопол ще осигури общински терен и временна спирка в центъра на Атия, която ще се обслужва от ученическите автобуси, за да не се налага децата да пресичат четирилентовия път. 

Коментари

Още от последните новини