Скандал в УМБАЛ-Бургас: Кардиолог застрашил живота на пациент заради лична вендета

Скандал в УМБАЛ-Бургас: Кардиолог застрашил живота на пациент заради лична вендета  - E-Burgas.com

Според Климентин Милчев скандалният д-р Читаков години наред тормозил колеги и пациенти в болницата

За потресаващи нередности в УМБАЛ-Бургас сигнализира бургазлията Климентин Милчев пред e-Burgas.com. Сигналът е за лекарско безхаберие от страна на д-р Михаил Читаков от отделението по интензивното отделение по кардиология в болницата. Нещо повече – Климентин Милчев обвини въпросния доктор в действия, които пряко са застрашили живота на неговата майка Пенка Милчева, което според него било на лична основа.

Историята започва преди 2 седмици, когато на Пенка е направена тежка кардиологична операция със смяна на две клапи на сърцето. Миналата седмица жената е изписана, но в понеделник получава тежка криза и е приета в интензивното кардиологично отделение на УМБАЛ-Бургас. В началото отношението от страна на лекарите и сестрите към пациента е много добро, но снощи това се променя. 

В 23:30 Пенка е била изгонена от отделението от д-р Михаил Читаков. Жената е била преместена в стая без нужната апаратура, което според Климентин пряко застрашава живота й, тъй като тя е с много тежка аритмия и пулсът й трябва да се следи постоянно. 

Според Климентин в случая не става дума за обикновена лекарска небрежност, а за отмъщение на личностна основа от страна на д-р Читаков. Причината била, че Пенка Милчева близо 40 години е работила като старша сестра в болницата и е била завела десетки жалби към доктора, за лошо отношение към персонала и колегите. Според Климентин в болницата от дълги години се трупала огромна папка с жалби към въпросния доктор, но до този момент управата не била взела мерки. 

Самият Климентин също е бивш служител на болницата, но е напуснал преди 2 години и от личен опит знае характера на д-р Читаков. 

Той заяви готовност да потърси правата си в съда, тъй като счита, че животът на майка му е бил пряко застрашен. 

Коментари

Още от последните новини