Синя вода потече от чешмите на средецкото село Дюлево

Синя вода потече от чешмите на средецкото село Дюлево - E-Burgas.com

Синя вода потече от чешмите на средецкото село Дюлево, където от началото на лятото се борят с проблеми с водоснабдяването. 

Последното спиране на водоподаването продължило близо две седмици, като през този период водата на няколко пъти е била пускана в по-ниските части на селото, но само за по няколко часа. В останалите къщи хората разчитат на минерална вода за пиене и на съседите си, които имат сонди, за всички останали домакински нужди, разказа пред Искра.бг Радомир Драганов, който живее в селото.

Днес от чешмите отново е потекла вода, но тя е с отровно син цвят и очевидно не става за пиене. Радомир Драганов се зарича да занесе проби за изследване, които да покажат какво е причинило странното оцветяване на водата.

Той разказа още, че хората в селото масово се оплакват и от проблеми със своите съдомиялни машини и перални, които са повредени от мръсната вода и постоянното спиране на подаването без никакво предупреждение.

Припомняме, че в края на юли бе организиран протест от жителите на няколко средецки села, които тогава настояха проблемът с водоснабдяването да бъде незабавно решен. Близо месец по-късно в Дюлево, където живеят постоянно около 500 души, все още не се чувстват като част от цивилизацията и съобщават, че положението дори се е влошило. 

Коментари

Още от последните новини