Ще се търси друг хотел в Несебър за настаняване на туристи под карантина

Ще се търси друг хотел в Несебър за настаняване на туристи под карантина - E-Burgas.com

"Нямаме договор с хотела в Несебър, определен за настаняване на туристи под карантина за коронавирус и ще се търси друг, след като гражданите са против:", каза в Пловдив вицепремиерът по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова.

Тя уточни, че този хотел е бил определен на среща с присъствието на представители на хотелиерите и собствениците на заведения. Николова добави, че за случая е сезиран областният управител, изпратени са писма до бранша веднага да се предложи друго място, след като този тип хотел безпокои хората и те считат, че той би бил опасен за тях.

Тя подчерта обаче, че към настоящия момент няма нито един положителен случай и нито един заразен на Черноморието ни.

"Силно се надявам, каквото и място за настаняване за карантиниране на туристи да изберем, то да бъде в услуга на бранша - хората да останат на своята почивка, но същевременно може да не се наложи въобще да ползваме тези места за настаняване", каза още министърът на туризма.

"Другата седмица новият вариант ще бъде огледан от РЗИ, за да се види съответства ли на изискванията и на здравните власти, и на потребителите", добави Мариана Николова.

Коментари

Още от последните новини