Ще има ли флотилия на НАТО в Черно море?

Ще има ли флотилия на НАТО в Черно море?  - E-Burgas.com

Корнелия Нинова се притесни за националната сигурност

Лидерът на БСП Корнелия Нинова извика в парламента премиера Бойко Борисов. Тя е притеснена за националната сигурност. В международни медии се посочвало, че НАТО ще разполага допълнителни съдове и оръжия в Черно море.

"Ще има ли черноморска натовска флотилия? Какви ще са последиците за България?", попита тя, цитирана от news.bg.

Не било редно парламентаристите да научават за подобни намерения на Алианса от чуждестранни медии. Ще вляза във връзка с министър-председателя, обеща парламентарният шеф Димитър Главчев.

По думите на Нинова вчера международни агенции, цитирани от български медии, обявили, че НАТО създава нови многонационални сили в Черно море. Тези Черноморски сили на Алианса първоначално ще бъдат около 4 хил. румънски войници, подкрепяни от сили на 9 други държави.

Лидерът на левицата допълни още, че има информация, че в региона ще бъдат разположени допълнителни кораби и самолети. Към българските пристанища ще бъдат изпратени още бойни съдове.

"Преди година и половина премиерът Борисов категорично отхвърли идеята за формирането на черноморска флотилия на НАТО", изтъкна Корнелия Нинова.

Припомняме, че преди повече от година премиерът беше категоричен в позицията си за военната флотилия в Черно море. 

"Искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи, мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и назад", категоричен бе премиерът през 2016 г.

Коментари

Още от последните новини