Шофьор избута в движение друга кола

Шофьор избута в движение друга кола - E-Burgas.com

Нападение на пътя. Шофьор изблъска в мантинелата колата на друг. За щастие пострадали няма, а щетите са само материални. Инцидентът става в понеделник. Тогава трафикът по основния път към Южното Черноморие е интензивен. Евгени Братков пътува от Бургас към Созопол. Внезапно колата му е притисната от автомобил с чужда регистрация.

„Забелязах, че въпросният автомобил ме настигна бързо. Не можах да се прибера вдясно, а след като го изпреварих, той също реши да ме изпревари от мое дясно и щяхме да се сблъскаме. Това беше първият път, в който ескалира напрежението. Разменихме си ръкомахания”, разказа Евгени.

В следващите секунди Братков обяснява, че дава знак на другия шофьор да отбие от пътя, за да продължат спора извън колите. Вместо диалог, гонката между двамата продължава, а шофьорът на колата с чужда регистрация изпреварва Евгени повторно и започва да натиска спирачки. 

„Според мен целенасочено ме удари, защото имаше достатъчно място. Неговата кола е малка и сравнително мощна, в сравнение с моята. Засече ме и ме удари. Слава Богу, не се ударих в мантинела. След като разбрах какво се случи, се опитах да го настигна и да снимам поне номера, защото бях решил да пусна сигнал до 112”, посочи пострадалият.

Евгени признава че също е допуснал нарушение в опит да догони другия шофьор, за да го снима. Разказва, че едва е овладял автомобила си. Показва ни щетите от удара по колата си. И е доволен, че трети шофьор, станал свидетел на случващото, се е заснел клип.

Полицията издирва шофьора. „Вече са предприети действия по установяване на тази самоличност, както и на неговото местонахождение. Малко сме затруднени от гледна точка на това, че колата е с чужда регистрация и все пак трябва да получим съдействие от чуждестранните колеги за установяване на собствеността и евентуалния човек, който към момента управлява на територията на България”, коментира говорителят на ОД на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

Евгени подготвя жалба и до полицията в Германия, където е регистриран автомобилът, който го удря.

Коментари

Още от последните новини