Шампионки по художествена гимнастика идват в нашия град на държавното първенство за ансамбли

Шампионки по художествена гимнастика идват в нашия град на държавното първенство за ансамбли  - E-Burgas.com

На 11 и 12 ноември/петък и събота/ Бургас ще бъде домакин на държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли.

На килима в зала "Младост" за отличията ще спорят грации от 23 клуба от цялата страна. Състезанието е за девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени.

В Бургас ще пристигне цяло съзвездие от световни и европейски шампионки, начело с Мария Гигова - член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация , Илияна Раева - президент на Българската федерация по художествена гимнастика и  Мария Петрова - вицепрезидент на Техническия комитет към Европейския съюз по художествена гимнастика.

Мария Гигова ще бъде главен съдия на държавното първенство.

В Бургас ще гостува и Ина Ананиева - главна треньорка на ансамбъла на България, спечелил бронзовите медали от Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Официалното откриване на държавния шампионат за ансамбли е в петък от 13:00 часа, след което е награждаването на девойките младша възраст.

Тяхната надпревара  стартира в 9:20 часа.

От 14:00 до 17:30 часа на подиума ще се състезават девойките старша възраст. Веднага след това  е награждаването.

Жените ще покажат своите умения в събота от 9:30 до 12:30 часа. След това започва церемонията по награждаване на шампионките и медалистките.

Организатори на държавното първенство за ансамбли  са клуб "Черноморец" и Българската федерация по художествена гимнастика, с подкрепата на община Бургас.

Коментари

Още от последните новини