Село Димчево блести с грандиозен празник, подкрепен от щедри спонсори и инвеститори!

Село Димчево блести с грандиозен празник, подкрепен от щедри спонсори и инвеститори! - E-Burgas.com

Със страхотна празнична програма и истинско народно веселие премина тазгодишният празник на село Димчево. Жителите и гостите на селото се събраха още в ранните часове на деня, когато започнаха традиционните борби, които са неизменна част от местния фолклор. Зрелището събра голямо внимание, като най-смелите мъже от региона премериха сили пред многобройната публика.

След обяд програмата продължи с още повече емоции и радостни мигове. Пъстрата програма включваше народни танци, песни и традиционни ритуали, нестинарски танци, които зарадваха и малки, и големи. Местни самодейни групи представиха традиционни изпълнения, а танцьорите впечатлиха със своето майсторство и запазени традиции.

Особено вълнуващ момент от празника бе изказването на кметицата на село Димчево г-жа Елена Атанасова, която благодари на всички жители за активното участие и за това, че поддържат духа на селото жив. Тя подчерта, че празникът е символ на силата на общността и традициите, които се предават от поколение на поколение.

Голяма чест за селото беше и присъствието на кмета на град Бургас, г-н Димитър Николов, който отправи своите поздравления и подчерта важността на подкрепата за малките населени места като Димчево. Той заяви, че общината ще продължи да оказва съдействие за развитието на региона и за провеждането на подобни значими събития.

Сред гостите на събитието беше забелязан и сериозният инвеститор в селото и спонсор на празника - Красен Парушев. Неговата щедра подкрепа бе основен фактор за мащаба и успеха на тазгодишния празник. Парушев изрази своята радост от факта, че е част от развитието на село Димчево и че може да допринася за запазването на традициите.

Освен Парушев, празникът бе подкрепен и от няколко други щедри спонсори. Благодарение на тяхното съдействие, празникът остави трайни спомени у всички присъстващи и се превърна в истинско тържество на българския дух.

Празникът на село Димчево тази година беше не само повод за веселие, но и доказателство за силата на местните традиции и обединението на общността. Всяко събитие, всяка песен и танц носеха със себе си послание за запазването на българската култура и идентичност – ценности, които са от изключителна важност за бъдещето на малките населени места.

Галерия
Коментари

Още от последните новини