Съседски войни: Наематели тормозят цял блок в "Лазур", конфликтът стигна до Общински съвет

Съседски войни: Наематели тормозят цял блок в

19-годишният Росен ежедневно надувал музиката, полицаи претърсвали апартамента му за наркотици 

Наематели на общински жилище в блок 143 в бургаския комплекс "Лазур" тормозят живущите в целия блок. За това алармират съседи, които са се обърнали с молба за създействие към  кмета Димитър Николов и Общински съвет - Бургас. Жалбата в местния парламент е входирана от управителния съвет на сдружение на етажната собственост в блока. 

В нея пише, че в продължение на години жителите на тази кооперация системно сме тормозени от мои съседи обитаващи под наем общински апартамент, в съседство на тези, в който живеем, а именно. Оплакванията са свързани с високата музика, която ежедневно се носи от там, огласят входа на без значение дали е делничен или почивен ден, нито пък кое време на денонощието е.

"Не веднъж сме разговаряли с живущите в апартамента -  родители на 19-годишния Росен  с молба да се съобразяват с установения ред в жилищната кооперация, която обитаваме и най-вече с часовете, в които извършването на дейности нарушаващи общото спокойствие не допринасят за общия комфорт на живущите. За съжаление, синът продължава да не се съобразява с тези изисквания, като родителите му даже го защитават с израза ..“ние няма да лишаваме детето си от нищо“.... Многобройни са случаите на силна музика като това вече се превърна в ежедневен тормоз. А нашите лишения и тормоз не се зачитат." пишат съседите. 

Оплакванията обаче не спират до тук. По техните думи под прозорците на апартамента редовно се събират познати на момчето, които ввърлят предмети по фасадата на коопера га с призиви за саморазправа в малките часове на денонощието.

Съседите имат съмнения, че момчето извършва незаконна дейност, като веднъж дори е бил доведен с белезници от полицаи, след което криминална полиция е извършила обиск на жилището. 

"Не сме сигурни по какъв начин е дадено това общинско жилище под наем на тези хора без никакъв морал. Желанието на цялата жилищна кооперация е това семейство да бъде изведено от това жилище. Непристойното и крайно агресивното поведение на Росен, минават всякаква граница." пишат съседите.

Те са подавали многоброни сигнали на телефон 112 и няколко жалби до органите на У-то РПУ Бургас, които обаче остават без никакъв ефект и резултат. Според тях Росен няма никакъв респект и никакво уважение от органите на властта и след касто го предупредят отново надува музиката. 

Живущите в кооперацията настояват да бъдат предприети мерки, за да бъде решен проблемът. 

 

Коментари