Санират с над 1 милион сгради в Малко Търново

Санират с над 1 милион сгради в Малко Търново - E-Burgas.com
Малко Търново, централна градска част/ Снимка: инж. Дико ПАТРОНОВ

Обществена поръчка за реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на 5 сгради на територията на Малко Търново обяви местната адинистрация. Ще бъдат реконструирани и обновени сградите на общинската администрация, на РПУ-то, на Дневния център за възрастни хора с увреждания на ул. „Георги Кирков“ №14, на ОДЗ „Юрий Гагарин“ и многофамилна жилищна сграда на ул. „Петко Напетов“ №1. Поръчката е на стойност 1 334 740 лв. без ДДС. Кандидатите за изпълнители могат да подават своите оферти в Община Малко Търново в срок до 14 февруари тази година.

В обхвата на поръчката по всяка обособена позиция се включват: Проектиране; Изпълнение на строително-монтажните работи; Упражняване на авторски надзор по Закона за устройство на територията.

Изпълнението на мерките за повишаване на енергийна ефективност в сградите ще доведе до достигане на най-малко клас на енергопотребление „С“; намаляване на разходите за ток; по-високо ниво на енергийна ефективност; осигуряване на по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда; подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите.

 

Коментари

Още от последните новини